heartmathanders.blogg.se

Hej! Mina erfarenheter av HeartMath koncept!

Första glimt av emWave i Iphone!

Publicerad 2013-02-18 15:56:00 i Allmänt,

Här kommer en första glimt av emWave i Iphone. Namnet är Inner Balance! Vårt nya verktyg för att träna upp ett bra återhämtning och prestationstillstånd. Mer information om denna nyhet kommer jag me så fort jag kan....spännande:)

HeartMath bevisade sambandet mellan hjärtrytmen och våra känslor!

Publicerad 2013-02-13 07:26:00 i Allmänt,

1997 presenterade HeartMath bevis för att hjärtat förändrar mönstret i sin rytm (HRV) beroende på om vi har positiv eller negativ känsla i kroppen. HRV mönstret skiftar markant när vi upplever behagliga kontra obehagliga känslor. Detta styr även hur vi utsöndrar våra hormoner, vårt autonoma nervsystem samt hur vi utnyttjar kapaciteten i vår hjärna. Den övre grafen visar en person med en känsla av frustration i kroppen och den undre visar samma människa en stund senare när han känner uppskattning. Den nedre grafen visar även att vi höjer förmågan att prestera eftersom vårt system arbetar optimalt synkroniserat. Det mest fantastiska är att detta uppstår oberoende av ansträngning. En idrottare kan känna ”flow” i hög puls likväl som en administratör med låg puls bakom en dataskärm.

Hur låter det i mig?

Publicerad 2013-02-07 13:25:00 i Allmänt,

Det ligger en hel del i denna text för hur det faktiskt fungerar i samspelet mellan hjärta och hjärna....framför allt vid obehagliga känslor...

Om

Min profilbild

Anders Nilsson

Jag heter Anders Nilsson, 47 år och arbetar som ansvarig för HeartMath i Skandinavien. Hur hjärtat, hjärnan och vårt HRV påverkas av våra emotioner är riktigt spännande. Följ gärna med mig genom mina funderingar och upptäckter av HeartMath koncept och forskning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela