heartmathanders.blogg.se

Hej! Mina erfarenheter av HeartMath koncept!

Skruva upp volymen:)

Publicerad 2012-09-27 19:01:00 i Allmänt,

Mitt logiska tänkande och mitt ego har ofta en värderande åsikt om saker och ting som jag helt ärligt är rätt less på. När jag pratar från mitt hjärta så är det som ljuv musik i mina öron..Den volymen skruvar ja nu upp för att få med mig mer skön bakgrundsmusik i min vardag:)Tänk att vakna till ljuvlig musik, cykla ned på stan, diska eller bara vara med denna ljuvliga musik....härligt tycker ja..
Dagens utmaning: Skruva upp volymen från mitt hjärtas sång idag och njut av toner av uppskattning, ödmjukhet, kärlek, glädje, harmoni mm. Livet är spännande:)
/Anders

Dags för nytt:)

Publicerad 2012-09-25 08:40:00 i Allmänt,

När livet varit kanska lika under ett tag så tycker jag det är lätt att börja tänka som om varje dag ska vara lika, känna lika och få lika resultat. Det blir lätt tråkigt för mig..Jag ser för att ja ska skapa nya resultat så behöver ja tänka, känna och göra på nytt sätt. Det är svårt! Kroppen och hela min omgivning vill oftast att jag ska fortsätta med samma för att passa in i mönstret. Allt vill liksom vill pröva mig om ja verkligen vill göra nytt? Så dagens fokusområde för mig: Dags tänka nytt igen:) Jag kommer tänka, känna och göra min dag precis som jag vill ha det framåt:) Livet är spännande)
/Anders

Vinn dagens tanketennis!

Publicerad 2012-09-21 09:26:46 i Allmänt,

Jag upplever när jag vill bryta ett mönster och göra på ett nytt sätt, skapa nya resultat att det liksom pågår en tennismatch av tanker inom mig hela tiden. Gamla vana tankar kommer och de nya tankar jag vill ha kommer fram. Beroende på vad jag tänker så skiftar mina känslor hela tiden. När jag fokuserar på resultat jag ej är nöjd så kommer mina gamla invanda tankar in och det blir lätt obehagliga känslor som rädsla och ångest! När jag fokuserar på vilka resultat jag vill ha nya tankar och vad jag kan påverka och göra för att nå dem så blir det direkt behagliga känslor som lycka, glädje, inspiration:) Jag ser helt klart att när jag tänker mer av de nya tankarna som jag kan påverka mitt agerande så får jag bättre resultat direkt och det känns så bra:) Det jobbiga är att så fort jag skiftar tillbaks mitt fokus till mina gamla tankar kring resultat jag ej gillar så skapar det obehag igen och så blir mina resultat sämre. Det känns då som jag stampar på ett och samma ställe om och om igen och får samma resultat. Dessa känlsor liksom attraherar dåliga resultat.. Utifrån det här blir mina dagar lätt som en tennismatch av snabba dueller av tankar hela tiden. Vissa bollar förlorar jag (får dålig energi) och vissa bollar vinner jag (får bra energ:)) . Jag tror det behövs att jag bestämmer mig för att vinna matchen...skifta tillbaks till de nya tankarna så ofta tills det sitter som nya normaltankar. Jag tror också att det kan ta olika lång tid att vinna matchen beroende på hur hårt de gamla tankarna sitter. Fast ju mer jag bestämmer mig att lyckas ju fortare kommer jag vinna matchen och komma till mitt nya resultat:) Så dagens utmaning: Vinn dagens tanketennis match och skapa nya tankar som tar mig ett steg närmare dit jag VILL:) Livet är spännande:)
/Anders

Våga vara glad:)

Publicerad 2012-09-19 10:13:00 i Allmänt,

Enligt min uppfattning så är stor del av vårt samhälle (där många mår dåligt) styrt av nyheter av skandal och misslyckanden världen över. Lätt att mina egna tankar blir missmodiga. Att få se/höra andra må dåligt kan minska min egen upplevda missmod. I Sverige dessutom där struktur om den perfekta människan lätt kan forma oss så kan jag uppleva det behövs mod för att se och berätta om möjligheter och visa glädje på många arbetsplatser och hem där missmodet uppstått. Att vara och visa lite mer av min glädje, kärlek, motivation till mig själv och andra är också att gå utanför trygghetszonen. Dagens övning: Våga visa lite mer av min glädje, kärlek till min omgivning och innåt mot mig själv idag och se vad som händer:) Varje gång jag tränar på detta så lär jag kroppen vara glad..Livet är spännande:)/Anders

Vilket tempo håller i längden?

Publicerad 2012-09-17 09:56:54 i Allmänt,

Det är så lätt för mig att börja göra allt fortare för att det finns många saker jag vill hinna med. Äta fortare, prata fortare, lyssna fortare, gå¨fortare, skriva fortare tänka fortare mm. 2 saker händer då:
1: Jag börjar slarva!!
2: Jag byter känsla till obehag:(
När jag istället
 tänker på vilket tempo jag behöver ha för att orka med i många år med det jag tycker är kul så känner jag hur min kropp svarar...lungnare, gladare, ödmjukare, snällare, kärleksfullare osv..Det känns bra:) Jag menar då ett tempo där jag fortfarande gör flera saker, är kreativ och produktiv i flow:)
Så dagens funderare: Vilket tempo ger mig flow idag? Som gör att jag njuter och håller länge på resan...
Livet är spännande:)
/Anders 

Byt radiokanal till Rix harmoni:)

Publicerad 2012-09-14 13:46:00 i Allmänt,

Upplever att kroppen lätt fastnar i de känslor jag ofta är i. Så är det oro, ångest, rädsla mm så fastar den känslan som en vibration i en radiokanal. När jag byter tanker till något ja gillar/uppskattar så skiftar också känslorna till mer harmoni. Precis som jag bytt radiokanal till Rix harmoni:) När jag tar hjälp av djupare andetag, fokus på området kring hjärtat och glider in i en uppskattande känsla så är den nya kanalen där igen..Radio Rix harmoni:)
Dagens övning från mig: Byt radiokanal 10 ggr idag och upplev Radio Rix harmoni genom hela fredagsmyset i kväll:) Livet är spännande../Anders

Planera för att njuta...

Publicerad 2012-09-12 10:42:00 i Allmänt,

Jag upplever det går så fort fram i livet med så många roliga saker jag vill göra! Spännande jobb med alla dess utmaningar, familjen, egna intressen, resor, hem, husdjur, hjälpa till för andra mm. Inget av detta vill jag välja bort! Samtidigt vill jag må bra, känna harmoni och kunna njuta av allt det här roliga som finnns att göra..
Det jag ser är att när min egen harmoni är i obalans är det svårt att ta emot något alls och det blir kaos i kroppen. Däremot med harmoni i kroppen så flödar roliga saker in i mitt liv. Det jag upplever är när jag vill ta emot MER roliga saker, händelser mm så behöver jag planera för det! Jag menar om jag vant mig vid att planera för ett vissst flöde så får jag så mycket tillbaks och kommer det mer så blir det kaos! Om jag vill få MER flöde av roliga saker och samtidigt njuta så behöver jag planera för det oxå. Oftats ser jag att jag behöver planera både oftare och smartare och även njuta medans ja planerar. Tex tänka längre fram än vad jag brukar tänka, se hur jag kan ta hjälp av min omgivning mer? eller säga nej till saker jag ej vill ska återkomma. Dagens fundering är vad vill JAG MER ta emot i mitt liv? samt hur ska JAG PLANERA för det? Livet är spännande:)/Anders

Spännande Sahlgrenska projekt!!

Publicerad 2012-09-06 13:50:00 i Allmänt,

Är på väg hem från ett spännade projektstartmöte med ett forskarteam på Sahlgrenska sjukhuset. Vi planerar göra mätning av HRV utifrån olika vinklar med vårt verktyg emWave. Vi ser alla fram emot möjligt resultat och publikationer av detta...Spännande...Berättar mer under hösten om läget../Anders
/Anders

Att bryta mönster känns....

Publicerad 2012-09-05 09:55:00 i Allmänt,

När jag upptäcker ett beteende som jag haft som hindrar mig från att komma dit jag vill är det dags att ändra tycker jag:) Att sedan starta med det nya beteendet kan ibland skapa ganska mycket obehag. Både inom mig själv och även människor runt i kring mig. Det är precis som alla, (inklusive mig själv) vill frågasätt mig om jag verkligen tänker ändra på mig eller om jag ska gå tillbaks till mitt "gamla jag"? Jag vet inte hur många gånger jag gått tillbaks till mina gamla mönster som bara hindrar mig att lyckas med det jag vill...jag vet bara att det känns så himla tråkigt att vara där och det skapar bara svag och misslyckad energi. Jag tror att livet skall vara lätt och roligt:) Jag tror också att jag behöver fortsätta gå ditt mitt hjärta säger mig att gå, trotts det känns obehagligt och läskigt....för varje gång jag lyckas med det så växer jag och den starka, härliga energin är tillbaks igen:)
Så dagens uppmärksamhet: Vad behöver jag fortsätta med idag för att ta ett till steg dit jag VILL?
Livet är spännande:)/Anders

Vad missar jag i min oro?

Publicerad 2012-09-01 11:59:00 i Allmänt,

Som jag förstår så finns det bara ett sätt att njuta och det sker ju här och nu! Just nu! Att vara i (som det så poplulärt heter) i "nuet"! Så fort jag börjar oroa mig för det som har varit eller något som ska komma framåt eller som jag tror kan komma hända så missar jag nuet! Jag menar hur mycket hjälper det igentligen att jag oroar mig just nu? Det jag märker är att jag absolut missar möjligheten att faktiskt vara här och nu med tex mina barn, eller mitt spännande jobb, eller njuta av solen, eller uppleva hur maten smakar osv... När jag ställer mig själv frågan; Vad missar jag nu? ..De gånger när jag väljer att oroa mig för något. Istället för att vara här och nu med det jag gillar...För mig blir frågan en riktig väckarklocka och tar mig direkt tillbaks till nuet och glädjen i det som är:)
Så dagens funderare: Vad missar jag nu? Ställ frågan så fort när jag väljer att oro mig för något...
Hi, hi livet är spännande:)/Anders

Om

Min profilbild

Anders Nilsson

Jag heter Anders Nilsson, 47 år och arbetar som ansvarig för HeartMath i Skandinavien. Hur hjärtat, hjärnan och vårt HRV påverkas av våra emotioner är riktigt spännande. Följ gärna med mig genom mina funderingar och upptäckter av HeartMath koncept och forskning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela