heartmathanders.blogg.se

Hej! Mina erfarenheter av HeartMath koncept!

Varför hålla kvar motståndet?

Publicerad 2012-08-30 09:22:00 i Allmänt,


När det går emot så upplever jag att det är lätt gjort att fastna i motståndet "känslomässigt" och det bara ger dålig energi. Att släppa på mitt motstånd ( jag menar känslomässigt)har jag upplevt varit som att ge upp!! Aldrig kul att ge upp i min värld:( Det jag mer förstår är att jag kan släppa på mitt känslomässiga motstånd, för det är himla skönt och befriande och samtidigt fortsätta sträva efter det jag VILL:) Då känns det mycket bättre:) jag menar att arbeta hårt för nått jag tror på och göra det med en befriande känsla är för mig en helt annan sak:) Så dagens tips från mig: Ta andas lite lugnt och djupare sedan släpp det motstånd du känner idag och känn dig fri samtidigt som du sträver mot det du vill idag:)  Livet är spännande.../Anders

10 kostnadsfria föreläsningar!

Publicerad 2012-08-29 12:15:00 i Allmänt,

Hej nu ger vi 10 kostnadsfria föreläsningar att hantera stress i höstens krav!
Ni som känner stress i ert jobb inför höstens krav och rädd att ni ej ska hålla för trycket. Nu kör vi i september ett bra erbjudande koncept för att skapa mer återhämtning och hållbarhet när ni presterar bra i företaget. Vi ger 10 kostnadsfria föreläsning kring detta..Sedan uppföljningskoncept att bryta mönster...först till kvarn:)

Släpp kontrollen:)

Publicerad 2012-08-29 10:08:00 i Allmänt,

Jag tycker det är så lätt att spänna kroppen när det är jobbigt och obehagligt på något sätt. Det som oxå då händer för mig är att kroppen spänner sig även när det går bra..vilket gör att jag hindrar allt det goda flöde som är på väg till mig för att jag vill behålla någon sort kontroll!!! Så dagens utmaning är att släppa på bromsen (kontrollen) mer så att det goda härliga flödet av energi kan växa mer fritt:) Testa gärna själv idag andas lite djupare och lugnare och bara släpp sakta på kontrollen och förvänta dig mer bra saker kommer hända:)
/Anders

Handlingsförlamning...

Publicerad 2012-08-27 09:13:00 i Allmänt,

Min upplevelse att skjuta upp saker jag vill ska hända med en tanke att jag fixar det sen och det nog kommer ordna sig ändå med tex, ekonomi, relation, renovering mm är en stor lögn för mig själv. Hela skjuta upp lögnen för mig själv ger bara dålig energi, handlingsförlaming, slöhet och ibland t.o.m sjukdom. Så fort jag agerar och tar tag i de saker jag så gärna vill ska hända så fylls jag med ny energi, ger glädje, motivation och friskhet:)
Så min fundering idag: Vad ska jag agera i som jag väntat länge på att göra? Spännande liv:)
/Anders

Det går upp och ned för alla...

Publicerad 2012-08-23 08:52:00 i Allmänt,

Det är så lätt att tro när jag ser någon lyckas bra inom något område att det bara går bra för den personen hela tiden. Nu sedan några år har jag den härliga möjligheten att få följa flera mycket framgångsrika personer inom olika områden. Jovisst går det upp och ner även för dem som lyckas bra. Ofta stora motgångar möter den som lyckas. Den enkla hemligheten är att de som lyckas håller i och fortsätter envist tills de lyckas igen och igen och igen så många gångar det behövs för att få det som de vill..Så dagens tankeställare för mig är vilket område jag lyckas inom och var ger jag upp för minsta motgång? Spännande utmaning även idag:)

Vilken tanke känns bättre?

Publicerad 2012-08-21 11:37:00 i Allmänt,

För mig återkommer ofta obehagliga tankar kring tid och pengar.
Du vet säkert precis hur du ska tänka och känna för att må bra. Fast min upplevelse är att det är en hel annan sak att göra det när vardagen trycker på!! så min påminnelse idag: När jag tänker en tanke som direkt känns obehaglig på något sätt, provar ja byta tanke till en tanke som ligger mer i linje med vad jag kan påverka. Typ: Obehaglig tanke - jag hinner ej med det jag vill idag! Ny tanke: Om jag provar säga nej till vissa saker jag ej vill och planera mina uppgifter på ett annat sätt idag så borde det ge mer tid över...Den tanken känns direkt bättre:) Livet känns direkt spännande igen...Jag vet ju också att varje gång jag skiftar känsla till en mer behaglig känsla så bygger jag upp kroppen med nya hormoner som stärker sömn, återhämtning, imunförsvar mm...
Mitt dagstips: Ändra det tankar behöver ändra nu...

Mer jag vill = mer balans...

Publicerad 2012-08-19 16:28:00 i Allmänt,

Att lita på att livet vill oss väl när saker inträffar helt emot vad jag vill är svårt. Jag börjar dock få förståelse och medvetenhet hur jag själv har agerat innan dessa såkallade  "dåliga saker" händer mig.
För mig handlar det mycket om att se till att jag själv är i god balans (koherens) så jag möter livet med bra lugn och nyfikenhet. Ju mer jag vill göra i livet så behöver jag mer av bra sömn, mat, träning och koherens för att klara av mina utmaningar bra. Så vill jag mycket = behöver mycket balans:)  Det är lätt gjort att det blir tvärt om..när jag har mycket jag vill göra att jag prioriterar bort min balans och det roliga förvandlas till kaos...Dock så ger träning färdighet och jag lär mig nytt om mig själv varje dag....spännande:)

Lite mer snäll med mig själv..

Publicerad 2012-08-19 11:58:00 i Allmänt,

Att prata och tänka lite snällare, ödmjukare, tålmodigare, kärleksfullare och förstående till mig själv ger ny kraft och energi att klara min vardag på bättre sätt. Prova gärna idag och se vad som händer..

Semester på jobbet:)

Publicerad 2012-08-18 12:22:13 i Allmänt,

”En semesterdag på landet”
Jag vaknar ganska tidigt med ett lugn utan tanke på att prestera, jag vet ändå vad jag ska göra under dagen, ofta rätt påfrestande saker som jag vill fixa. Allt har jag redan bestämt kvällen innan. Tar mig tid att känna in kroppen, äter en god frukost i lugn och ro. All den press och ångest av prestation från mitt jobb börjar nu sakta försvinna efter några veckors semester. Jag andas ganska lugnt, jag pratar lugnt, Allt känns rätt bra och jag ser fram emot dagen med glädje
Den sköna känsla jag känner är en signal på att jag ger mig själv befogenhet att slappna av, njuta, trotts att jag vill fixa saker denna dag. Jag ger mig själv tillåtelse att bara vara glad. Jag lättar på min pressande och nedlåtande attityd mot mig själv och ger mig lite ro. Det känns så skönt att bada i denna frihetskänsla av lättnad. Jag skulle vilja semestra hela livet ut tänker jag!! Om jag bara kunde vara kvar i den här känslan utan all press..ångest igen och börjar tänkta på mitt jobb och all press igen.

Använd sommarens lugn i höst. Känslor är något som kroppen reagerar på varken de är sanna eller påhittade! Mitt tips till dig när du nu återgår till ditt jobb igen är att ta med det beteende som skapade lugnet hos dig till din jobbvardag. Jag menar vakna ganska tidigt med ett lugn utan tanke på att prestera, du vet ändå vad du ska göra under dagen, ofta rätt påfrestande saker som du vill fixa. Allt har du redan bestämt kvällen innan. Tar dig tid att känna in kroppen, ät en god frukost i lugn och ro, andas ganska lugnt, prata lugnt. Allt känns då rätt bra och du ser fram emot jobbdagen med glädje
Känn hur lyckligt lottad du är som kan skapa din lugnkänsla när du vill. När du vill känna sommarlugnet igen gör gärna denna övning:
1) Fokusera på dig själv, området kring ditt hjärta
2) Andas lugnt 3-5 sekunder in, 3-5 sekunder ut
3) Tillåt dig glida in i känslan av sommar lugn igen och stanna där så länge det känns bra medans du andas lugnt…
Gör övningen så ofta du vill under din arbetsdag! Känn in effekten
Vill du veta mer kontakta oss gärna på www.heartmath.se

Om

Min profilbild

Anders Nilsson

Jag heter Anders Nilsson, 47 år och arbetar som ansvarig för HeartMath i Skandinavien. Hur hjärtat, hjärnan och vårt HRV påverkas av våra emotioner är riktigt spännande. Följ gärna med mig genom mina funderingar och upptäckter av HeartMath koncept och forskning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela