heartmathanders.blogg.se

Hej! Mina erfarenheter av HeartMath koncept!

Tips vid sömnsvårighet!

Publicerad 2013-03-22 11:05:00 i Allmänt,

Har jag svårt att somna? Här mitt tips när jag har flera saker som jag grubblar över och tankarna går runt och runt i huvudet. Vår kropps autonoma system kan hjälpa oss med enkla tekniker för att slappna av och somna in.
Övning vid svårt att somna:
1. Fokusera på området kring mitt hjärta. Detta hjälper mina tankar och få 1 uppgift (istället för flera) att fokusera på. Jag lägger handen på hjärtat om jag har svårt att fokusera.
2. Hjärtandning, jag andas lugnt och lätt precis som luften skulle komma in genom hjärtat och ut genom hjärtat. Fysiskt andas jag in/ut genom näsan(munnen stängd). Detta är bra för att lättare få ned andningen djupare i magen. Jag andas långsamt in 3 sekunder och ut lite längre ca: 4-5 sekunder. Rent fysiologiskt kommer jag nu utsöndra hormonen acetylkolin som gör mig trött och sömnig..jäsp!
Detta hjälper mig ofta på några minuter att somna in...
Prova i kväll:)

Speed of balance:)

Publicerad 2013-03-14 16:08:00 i Allmänt,

Vi har alla vårt eget bästa tempo. När jag lyssnar på mitt hjärta så får jag genast svar kring vad som är bra tempo för mig. Huvudet säger ibland lata dig! eller jobba mera!! .mera!! hejja hejja agera!! Så fort jag glömmer att lyssna på hjärtat så kommer resultaten iform av förkylning, strul, konflikt.osv.Så fort jag lyssnar på min egen "speed of balance" så kommer harmoni, glädje, flyt mm. Vilket är ditt bästa tempo i livet? livet är spännande:)

Inner Balance!

Publicerad 2013-03-06 15:38:18 i Allmänt,

Mitt tip! För dig som vill träna upp ditt bästa tillstånd i kroppen finns nu ny version av emWave i mobilversion. Den känns kanonbra med direkt feedback om kroppens tillstånd, träningstips mm. Se mer på www.heartmath.se

Om

Min profilbild

Anders Nilsson

Jag heter Anders Nilsson, 47 år och arbetar som ansvarig för HeartMath i Skandinavien. Hur hjärtat, hjärnan och vårt HRV påverkas av våra emotioner är riktigt spännande. Följ gärna med mig genom mina funderingar och upptäckter av HeartMath koncept och forskning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela