heartmathanders.blogg.se

Hej! Mina erfarenheter av HeartMath koncept!

Lev visionen!

Publicerad 2013-01-29 20:56:00 i Allmänt,

För mig har det blivit tydligt att det är först när jag börjar vara min vision som det magiska händer. Jag menar när jag tänker hur jag vill vara, känna osv utan att jag känner det nu. Jag flyttar lätt fram det som om min vision och den sköna känsla jag vill ha till sedan..bara detta händer så ska jag....om och om igen kan jag säga så till mig själv så förblir det en tanke som lätt växer till en vision som jag väljer att tro jag aldrig kommer att nå. Deppigt:( Så när jag verkligen flyttar fokus in till mig, andas lätt och lugnt, börjar ja känna det jag drömmer om just nu i verkligheten och det händer magiska saker i mig. Jag blir medveten om min andning, hur jag rör mig, allt känns mer harmoniskt, stilla, glädjerikt och lätt. Att välja och gå till detta tillstånd flera gånger per dag ger så stor skillnad i mig....
Prova gärna nu...fokus på mig, andas lätt, uppskatta att jag tränar..
Livet är spännande:)

Mitt inre tempo spelar stor roll:)

Publicerad 2013-01-25 10:00:00 i Allmänt,

Jag behöver oftast ett lugnare inre tempo i mig än allt det som snurrar runt mig för att må bra. Jag menar att när jag känner mig lugn, harmonisk, liksom närvarande i hur jag går, andas och rör mig då spelar det inte så stor roll hur snabbt det än svänger runt mig. Jag är i total balans, ser helheten och är mycket öppen för utveckling och nya tankar. Det som händer gör mig då ofta glad, lätt till skratt och energifull.
För att snabbt komma till detta tillstånd gör jag dessa 3 steg:
1. Jag fokuserar på mig själv runt mitt hjärta!
2. Jag andas lugnare och lättare 4-5 sek in och 4-5 sek ut med munnen stängd andas jag genom näsan.
3. När jag känner mig mer i mitt lugn igen så glider jag in i en känsla av att jag uppskattar något som finns runt mig just då...solen, någon person, djur, natur, mig själv, barn mm. Jag bara låter andningen fortsätta lugnt och lätt medans jag uppskattar.
Hela övning tar från 30 sekunder-några minuter och gör enormt stor skilnad för mig i min vardag. Prova gärna nu...
Livet är spännande:)

Vad är HRV?

Publicerad 2013-01-22 22:07:00 i Allmänt,

Analys av hjärtfrekvensens variabilitet (HRV, heart rate variability) tillämpas t ex inom sjukvården för att påvisa, karaktärisera och mäta autonoma funktionsrubbningar vid diabetes och andra systemiska eller neurologiska sjukdomar samt hjärtsjukdomar. Hos patienter med dessa sjukdomar är det av direkt klinisk betydelse att identifiera fall med obalans, som kan medföra högre risk för livshotande rubbningar i hjärtrytm eller plötslig död. För friska människor är istället hjärtrytmen (HRV) ett utmärkt sätt att få feedback i realtid på hur kroppen egentligen mår och presterar. Hos friska individer varierar hjärtfrekvensen och blodtrycket från hjärtslag till hjärtslag. Förändringarna består av rytmer som speglar hur det autonoma nervsystemet reglerar sin blodcirkulation. En av dessa rytmer uppstår pga. att andningen ger upphov till tryckvariationer i bröstkorgen. Det påverkar hur mycket blod som rinner in i hjärtat från venerna vid varje hjärtslag. En annan rytm uppstår pga. att blodkärlens diameter ökar eller minskar allt eftersom blodet skickas till olika organ eller andra ställen i kroppen.

Söker hjärtliga handledare!

Publicerad 2013-01-21 21:33:00 i Allmänt,

För att möta dagens stora behov av stresshantering i samhället behövs flera nya handledare i hela Skandinavien. Du som vill komplitera din handledning med världsledande biofeedback och forskning kring hjärtats kraft kontakta [email protected]
Livet är spännande:)

Hur väl återhämtar jag mig?

Publicerad 2013-01-15 16:34:00 i Allmänt,

En bra värdemätare för återhämtning är för mig att känna efter hur pigg jag är på morgonen när jag kliver upp? Har jag givit min kropp och själ en bra sömn? Om jag fortsätter att återhämta mig på mitt vanlíga sätt bygger jag upp eller bryter jag ned min kropp? känn efter...emWave hjälper också mig att träna upp min koherens i mer samklang som gör min återhämtningen mycket effektivare. Testa dig fram..Livet är spännande:)

emWave snart i mobilen:)

Publicerad 2013-01-10 15:38:00 i Allmänt,

I natt smyglanseras emWave i vår nya iphone version på stor mässa i USA. Produkten förväntas släppas under våren och kommer att bli ett bra kompliment för oss alla att förbättra vårt tillstånd:)

Jag finner min styrka genom enkel övning:)

Publicerad 2013-01-08 17:53:00 i Allmänt,

När upplever jag själv att jag duger fullt ut som jag är? Är det när andra berömmer mig? när jag lyckas prestera bra?`När omgivningen visar mig kärlek? Idag känns det tydligt för mig att så fort jag ger bort min kraft till att låta någon annan bedömma om jag duger så blir jag ett offer och jag tappar kraft och lust. Det är bara jag själv som kan bekräfta mig själv att jag duger precis som jag är...oavsätt om jag lyckas prestera, få beröm, få kärlek från andra så duger jag för att jag älskar mig själv precis som jag är. Genom att andas långsamt och lätt genom mitt hjärta kommer jag åter i kontakt med mitt tillstånd av förlåtelse, kärlek, omtanke, lycka som åter ger mig kraft och livsglädje....Bara andas 3-5 sekunder in och 3-5 sekunder ut gör så stor skillnad på mitt eget perspektiv i livet.
Livet är spännande:)

Om

Min profilbild

Anders Nilsson

Jag heter Anders Nilsson, 47 år och arbetar som ansvarig för HeartMath i Skandinavien. Hur hjärtat, hjärnan och vårt HRV påverkas av våra emotioner är riktigt spännande. Följ gärna med mig genom mina funderingar och upptäckter av HeartMath koncept och forskning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela